Historie

bar-academy-slider (1)

Ještě před deseti lety neexistovalo v České republice komplexní řešení, jak vyučovat praktické i teoretické znalosti v oboru barmanství. V roce 2006 odstartoval projekt Havana Club Academy, který systematicky zaštítil vzdělávání v oboru. Po několika letech byl pro větší přesnost přejmenován na Jan Becher Pernod Ricard Bar Academy a pod tímto názvem úspěšně funguje dodnes. V průběhu jeho existence došlo k postupnému ustanovení pevných pravidel pro školení profesionálních barmanů. V první řadě se sjednotil obsah kurzů a vznikly tři stupně vzdělávání. Úroveň Bar Academy Absolvent cílí na začínající barmany, kteří se s řemeslem i teorií seznamují. Bar Academy Premium poskytuje již zkušeným barmanům detailnější know-how mixologie, surovin, marketingu baru a rozvíjí jejich vlastní kreativitu. Bar Academy Elite je pak určena všem, kteří se chtějí učit od českých i zahraničních špiček v oboru. Tyto semináře a setkání s hvězdami i legendami bartendingu probíhají po celé České republice, kurzy se pak tradičně odehrávají v Českém Šternberku nebo ve Všeticích.

Za dobu existence Bar Academy jen její základní úrovní Absolvent prošlo více než 600 barmanů a barmanek. Někteří z nich se pravidelně umisťují na předních příčkách v českých i světových soutěžích a získávají práci v těch nejlepších barech. Lektoři kurzů jsou nejen špičkami ve svém oboru, ale věnují se i dalším činnostem, které jsou s bartendingem jako životním stylem spojené. Jan Braniš se mixologií zabývá v teorii i praxi, již několik let vede pražský Bugsyʼs bar. Martin Baťha se mimo jiné věnuje i publikační činnosti – podílel se na knize Molekulární gastronomie a pravidelně přispívá do barových magazínů. Kateřina Kluchová je ambasadorkou ginu Beefeater pro ČR atd.

Obsah publikovaný na této stránce je určen pouze osobám starším 18 let.

V naší společnosti dbáme na zodpovědný přístup ke konzumaci alkoholu - více na www.pijsrozumem.cz, a proto uživateli našich stránek mohou být pouze osoby starší 18 let.

Prosíme uveďte Vaš VĚK, děkujeme.