Plymouth Gin je unikátní druh ginu vyráběný již od roku 1793. Stejně jako mnoho objevných výprav začal Plymouth Gin svou pouť v docích města Plymouth, centra britského královského loďstva na jihozápadním anglickém pobřeží. Charakter města, ve kterém Plymouth Gin vzniká, se odráží v charakteru ginu samotného. Destilerie, kde se rodí, původně sloužila jako klášter a své jméno „The Black Friars Distillery“ získala na počest mnichů, kteří v jejích prostorách nocovali. Plymouth Gin se stal brzy standardní záležitostí Royal Navy, cestoval v nákladovém prostoru vysokých lodí a v průběhu dějin se tak dostal do povědomí barmanů po celém světě na cestě trvající více než 200 let.
Plymouth Gin je prémiový gin pocházející z Plymouth, přímořského městečka v jihozápadní Anglii, který byl poprvé vyroben v roce 1793. Jeho unikání receptura vychází ze směsi sedmi přírodních surovin, destilovaných v kombinaci s čistým obilným lihem z Blackfriarské destilerie a měkkou dartmoorskou vodou. Hlavní výrobní surovinou Plymouthu je jalovec dovážený z oblasti bývalé Jugoslávie a Itálie. Přestože tvoří ústřední složku nápoje, jeho chuť není tak výrazná jako u jiných ginů. Obsah alkoholu 41,2 %.
Dodatečné informace
TASTING NOTES
Chuť: Hluboká chuť se zemitými tóny, silným jalovcem a pomerančovou svěžestí, velmi komplexní a dlouhá kořeněná dochuť.
Aroma: Silná vůně jalovce, šalvěje a koriandru – vůně je měkká a opojně kořeněná.
Barva: Průzračně čistá.
PRODEJNÍ ARGUMENTY
1. Je historicky spojen s mnoha klasickými koktejly, proto je jejich ideální bází.
2. Má nenapodobitelnou chuť díky použití jedinečné směsi bylin.
3. Je možná i varianta samotného pití díky komplexní chuti.
4. Je destilován v jedné z nejstarších palíren na světě.
SERVÍROVÁNÍ
Servírujeme především jako součást koktejlů nebo v čisté podobě do degustační sklenice.
KLÍČOVÁ SLOVA
Plymouth, Plymouth Gin, premium gin, prémiový gin
SLOŽENÍ
voda, líh, směs bylin a koření
NUTRIČNÍ HODNOTY na 100 ml produktu
Energie (Kj) 943; energie (Kcal) 228; alkohol (g) 32,5; tuky (g) 0; z toho nasycené (g) 0; sacharidy (g) 0; z toho cukry (g) 0; bílkoviny (g) 0; sůl (g) 0