Japonská palírna Fuji-Gotemba Distillery byla založena roku 1973 na úpatí posvátné hory Fuji na ostrově Honšú. Mount Fuji měří 3 776 m a je tak nejvyšším místem Japonska. Jsou zde proto ideální podmínky pro produkci whisky. Průměrná roční teplota se pohybuje okolo 13 °C a vysokou vlhkost chrání celoročně polštář z mlhy a měkká roztátá voda z hory Fuji. Fuji-Gotemba Distillery jako jedna z mála v Japonsku produkuje všechny druhy whisky v jedné palírně – grain, single malt i blended. Zároveň splňuje, vč. produktů, všechna kritéria o produkci japonské whisky platná od dubna 2024.
Dodatečné informace
TASTING NOTES
Aroma: broskve, jablka, ananas, citrusová kůra, ovoce, delikátní ovocitost s náznakem medu a creme brulée.
Chuť: jemná viskozita na patře, sladká bílá broskev, meruňky s ovesnou sušenkou, ovocný koláč. Závěr mírně sladký, komplexní, vícevrstvý závěr s dlouhým dozníváním.
PRODEJNÍ ARGUMENTY
1. Průměrné stáří 8 let, některé komponenty ve stáří 15 let.
2. Unikátní kombinace sudů vede k vytvoření komplexní a vícevrstvého chuťového profilu (american white oak - ex-Bourbon, ex-Beer, french oak - red wine).
3. Unikátnost palírny – single distillery, kde se produkuje grain i single malt. Splňuje novou legislativu o výrobě japonské whisky.