Zakladatelem této značky byl Henri-Louis Pernod, který začal v roce 1797 s komerční výrobou absintu. V té době byl absint jedním z nejoblíbenějších alkoholických nápojů, zejména u umělců, básníků a intelektuálů. V roce 1805 se Pernod odstěhoval do Pontarlieru ve Francii, aby výrobek nabídl na francouzském trhu. Lihovar se nazýval La Maison Pernod Fils a disponoval jedním destilačním přístrojem s denní produkcí 16 litrů.
Pernod je anýzový likér známý jako nápoj umělců. Ve 20. století se stal oblíbeným nápojem mnoha významných osobností, pro které byl jak inspirací, tak módním doplňkem. Pernod se pije ředěný pramenitou vodou v poměru 1 : 5, ale použít ho lze i jako základ míchaných nápojů. Obsahuje alkoholu 40 %.
Dodatečné informace
SERVÍROVÁNÍPernod servírujeme ředěný pramenitou vodou v poměru 1 : 5, ale použít ho lze i jako základ míchaných nápojů.
KLÍČOVÁ SLOVAPernod, anýzový likér, pastis, premium pastis
Pernod Absinthe je vyroben z velkého množství rostlin, včetně slavného pelyňku z Pontarlier a zeleného anýzu a tajných bylin, které dávají absintu krásnou zelenkavou barvu s obsahem alkoholu 68 %. Historie tohoto likéru začala v roce 1805, kdy Henri Louis Pernod založil Pernod Fils, první absintový lihovar ve Francii. Lihovar vyráběl absint až do roku 1914, kdy byl ve Francii zakázán. Po letech zákazu se nyní Pernod Absinthe opět vyrábí v novém lihovaru v Thuir podle receptury nalezené v rukopisu z 19. století za využití tradičních procesů bez jakéhokoliv podílu cukru, v souladu s platnými právními předpisy. Tato značka dodnes zaujímá přední příčky ve světové produkci absintu. Obsah alkoholu 68 %.
Dodatečné informace
TASTING NOTES
Chuť: První vjem je svěží s výrazným pelyňkem zjemněným tóny anýzu. Další rostliny pak přinášejí zelené, kořeněné tóny s nádechem léčivých bylin, významně zvyšující komplexnost chuti.
Aroma: Výrazné tóny pelyňku, travnaté tóny yzopu, citrusové tóny meduňky lékařské.
Barva: Jasně zelená až žlutá. S vodou dostává světle zelený opalizující nádech.
PRODEJNÍ ARGUMENTY
1. Pernod Absinthe je ryze přírodní produkt bez umělých barviv.
2. Vyrábí se podle původní receptury „Recette Traditionnelle“ postupem popsaným v rukopisu z 19. století.
3. Na San Francisco World Spirits Competition v roce 2013 byl zvolen za nejlepší absint.
SERVÍROVÁNÍ
Nalijte malé množství absintu do skleničky a na její okraj položte absintovou lžičku s cukrem. Velice pomalu dolévejte ledovou vodu v poměru 3 : 1 až 5 : 1 přes cukr na absintové lžičce.
KLÍČOVÁ SLOVA
Pernod, Pernod Absinthe, absinth, premium absinth